Welke Maat?

WELKE MAAT?                                                                                            

Welke maat dekbed heeft u nodig? Natuurlijk is dat heel persoonlijk. Het hangt af van uw matrasmaat, en uw slaapgewoontes. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte maten.

Ons advies; kies uw dekbed lekker royaal. Een te klein dekbed is niet fijn. En ‘n maatje groter scheelt in prijs niet veel. Zeker niet voor een product waar u zo vele jaren plezier van moet hebben.

Meet bij twijfel uw huidigedekbedhoezen na.

In Nederland kennen we 6 standaard dekbedmaten:
             140x200cm - 1-persoons
             140x220cm - 1-persoons extra lang
             200x200cm - 2-persoonns
             200x220cm - 2-persoons extra lang
             240x200cm - lits-jumeaux
             240x220cm - lits-jumeaux extra lang

Let op: de aangegeven maten zijn de strakke katoenstof-maten (zgn. snijmaten).Maar dat is niet de effectieve, échte gebruiksmaat van het dekbed! Want uw dekbed wordt gevuld en doorgestikt, en gaat dan bollen. En wordt daardoor effectief wat kleiner. Hoeveel kleiner, hangt af van de hoeveelheid vulling in uw dekbed. Dikke dekbedden bloezen meer, en krimpen dus meer in. Dunne dekbedden bollen minder, en krimpen dus minder in. Uw dekbed is dus altijd wat kleiner dan de aangeven stofmaat.

Het is feitelijk onmogelijk om de effectieve gebuiksmaat aan te geven. Het is daarom een internationale afspraak (die in alle landen van wereld geldt), om de strakke katoenstof maat aan te geven. Dit is de enige duidelijke en eerlijke manier om dekbedmaten (en ook kussenmaten) aan te geven. Maar past uw dekbed dan nog wel in uw dekbedovertrek? Ja hoor, natuurlijk wel. Want uw overtrek neemt precies de vormen aan van de bolling van het dekbed. Dekbed en hoes passen zo exact bij elkaar.

© CopyRock All rights reserved
© CopyRock All rights reserved.